Dit is een medisch hulpmiddel. Lees voor het gebruik de gebruiksaanwijzing. Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.

Systane Ultra Oogdruppels Unidoses

30 x 0,7 ml

Kunsttranen die droge ogen bevochtigen

€ 14,92
overmorgen geleverd

Beschrijving

Systane Ultra Oogdruppels zijn steriele oogdruppels die dienst doen als kunsttranen. Dit wil zeggen dat ze droge ogen gaan hydrateren en vermoeide ogen gaan opfrissen. Aangezien Systane Ultra Oogdruppels een steriel preparaat is, is een juist gebruik van het product zeer belangrijk.

De actieve stoffen in Systane Ultra gaan kleine beschadigingen aan het hoornvliesepitheel detecteren en hierop binden. Dit zal een verhoogde hydratatie teweeg brengen en ook beschadigde ogen sneller doen herstellen.

Systane Ultra Oogdruppels bevochtigen uw contactlenzen en verminderen zo het eventuele ongemak en irritaties veroorzaakt door de contactlenzen. 

Ingrediënten

Polyethyleenglycol 400, propyleenglycol, hydroxypropylguar, sorbitol, aminomethylpropanol, boorzuur, kaliumchloride, natriumchloride, POLYQUAD® (polidroniumchloride) conserveermiddel, 0.001%

Eigenschappen

Systane Ultra Oogdruppels past zich aan aan de natuurlijke pH van het oog. Hierdoor ontstaat een dunne beschermlaag op het oog, die ook beschadigde cellen bedekt, waar de natuurlijke traanfilm niet goed meer aan hecht. Zo zorgt Systane Ultra ervoor dat symptomen zoals jeuk en branderig gevoel aan het oog snel zullen verdwijnen. Verder zullen de oogdruppels er ook voor zorgen dat er minder snel infecties en beschadigingen optreden aan het oog. Systane Ultra Oogdruppels zijn ook geschikt voor dragers van contactlenzen.  

 

Gebruik

1 druppel in elk oog druppelen, meermaals per dag.

Het gebruik van steriele oogdruppels :

 • Was je handen met water en zeep.
 • Buig je hoofd zo ver mogelijk naar achteren en kijk omhoog.
 • Trek met duim/middelvinger en wijsvinger het onderste ooglid omlaag zodat een gootje ontstaat.
 • Neem het flesje in je andere hand vast en houd het flesje zo verticaal mogelijk.
 • Laat één druppel in het gootje vallen. In het oog is slechts ruimte voor één druppel. Meerdere druppels tegelijk in het oog brengen is nutteloos.
 • Sluit na het druppelen gedurende dertig seconden het oog, zodat de vloeistof goed verspreid wordt.
 • Druk de traanpuntjes van het oog (binnenste ooghoek) gedurende enkele minuten dicht. 
 • De unidoses is na opening 24 uur houdbaar.

Indicatie

 • Droge ogen
 • Vermoeide ogen
 • Branderig en jeukerig gevoel aan de ogen

Waarschuwing

Systane Ultra Oogdruppels zijn steriele oogdruppels. Hierdoor is het belangrijk om het puntje van de unidose niet met de handen aan te raken en ook niet in contact te brengen met het oog. Dit om contaminatie met bacteriën te vermijden!

Korte gebruikstermijn : 24 uur na openen van unidose.

Systane Ultra Oogdruppels NIET gebruiken indien u allergisch bent voor één van de bestanddelen, het flesje beschadigd is of de vervaldatum verstreken is.