Opticlude 3M Boys&Girls Maxi New Oogkompres

50 oogkompressen

Voor orthoptische therapie

€ 26,14
woensdag geleverd

Beschrijving

Het 3M Opticlude Boys&Girls Mini New oogkompres is een afsluitend verband voor de ogen voor orthoptische therapie. Het is microporeus, hypoallergisch en huidkleurig. Het laat vrije bewegingen van het oog toe en is pijnloos te verwijderen zonder dat vettige resten achterblijven.

In elke doos bevindt zich een pakje prettige, kleurrijke afwrijfplaatjes. Deze maken het gebruik voor kinderen aangenamer.

Ingrediënten

De 3M Opticlude Boys&Girls Maxi New oogkompres bestaat uit een Micropore en Microdon acrylaat kleefstof en laat de huid normaal ademen. Deze kleeflaag is hypoallergeen en het kan makkelijk worden aangebracht en verwijderd met minimale beschadiging van de huid.

Eigenschappen

Het 3M Opticlude Boys& Girls Maxi New oogkompres bestaat uit een hypoallergene kleeflaag en is zeer huidvriendelijk. Dit vermindert het risico op huidirritaties en is bijgevolg ideaal voor de gevoelige huid.

Het hypoallergene materiaal laat de huid ademen. Het kompres absorbeerd oogafscheiding (bv. tranen) en voorkomt dat de pleister tegen het oog gaat kleven.

 

Gebruik

Het goede oog afdekken met het oogkompres zodat de werking van het zwakke ook wordt gestimuleerd. Breng het oogkompres aan op een schone, droge huid met het oog gesloten en de gezichtspieren ontspannen. Verwijder eerst het beschermpapiertje en breng het kussentje daarna aan onder de wenkbrauw (smalle kant van het kussentje naar de neus gericht). Druk vervolgens het kussentje zachtjes aan zodat de kleeflaag van het oogkompres tegen de huid plakt.

Bij het verwijderen van het oogkompres moeten de randen traag losgetrokken worden in de richting van het midden van het oogkompres. Indien het oogkompres slechts een paar uur per dag wordt gedragen, kan het moeilijker zijn hem te verwijderen dan wanneer hij langere tijd wordt gedragen. Dit komt doordat de kleeflaag geleidelijk loskomt. Indien het oogkompres na enkele uren weer verwijderd moet worden, is het aangeraden om hem eerst nat te maken met een vochtige doek en hem vervolgens horizontaal traag los te trekken van de huid.

Indien een bril moet gedragen worden, moet het oogkompres op de huid gekleefd worden en moet de bril hierboven gedragen worden.

Het is ook belangrijk om te weten dat het oogkompres een product voor eenmalig gebruik is. Hij moet worden vervangen volgens het voorschrift van de oogarts.

Indicatie

Het oogkompres dient om het zicht van een lui oog te verbeteren. Het afdekken van het goede oog is een efficiënte oplossing om een zwakker oog te oefenen zodat het beter gaat zien. Wanneer het wordt geplaatst op het goede oog, stimuleert het de werking van het zwakkere oog.

Waarschuwing

Indien scheelzien de oorzaak is van het zwakke oog, kan het zijn dat het vroeger rechtstaande oog ook soms gaat scheelzien (als het slechte oog beter gaat zien). Dit is een GOED teken. Dit wijst er op dat de hersenen geen voorkeur meer hebben om 1 van de ogen selectief te gebruiken.

Indien er een allergische reactie optreedt, moet u het oogkompres voorzichtig verwijderen.