Opticlude 3M Silicone Eye Patch Girl Maxi

50 pleisters

Voor orthoptische therapie (voor meisjes)

€ 29,76
overmorgen geleverd

Beschrijving

De 3M Opticlude Silicone oogpleister voor orthoptische therapie bestaat uit hypoallergene materialen en heeft een silicone kleefllaag. Deze huidvriendelijke silicone kleeflaag vermindert de kans op huidbeschadiging vergeleken met andere kleefstoffen.

Om het dragen van dergelijk pleisters voor meisjes aantrekkelijker te maken zijn ze bedrukt met illustraties voor meisjes.

Ingrediënten

De pleister bestaat uit hypoallergene materialen en heeft een silicone kleefllaag.

Eigenschappen

De 3M Opticlude Silicone oogpleister voor orthoptische therapie bestaat uit hypoallergene materialen en heeft een silicone kleefllaag. Deze huidvriendelijke silicone kleeflaag vermindert de kans op huidbeschadiging vergeleken met andere kleefstoffen en is bijgevolg ideaal voor gevoelige huid. Ook is er een minimaal risico op huidstripping bij verwijdering van de pleister.

Het zacht kussen met lichtdichte laag garandeert bovendien een betrouwbare occlusie. De knipjes aan de neus zorgen voor een optimale pasvorm.

Gebruik

Het goede oog afdekken met de pleister zodat de werking van het zwakke ook wordt gestimuleerd.

Indien een bril moet gedragen worden, moet de plakker op de huid gekleefd worden en moet de bril hierboven gedragen worden. 

Indicatie

De pleister dient om het zicht van een lui oog te verbeteren. Het afdekken van het goede oog is een efficiënte oplossing om een zwakker oog te oefenen zodat het beter gaat zien. Wanneer het wordt geplaatst op het goede oog, stimuleert het de werking van het zwakkere oog.

Waarschuwing

Indien scheelzien de oorzaak is van het zwakke oog, kan het zijn dat het vroeger rechtstaande oog ook soms gaat scheelzien (als het slechte oog beter gaat zien). Dit is een GOED teken. Dit wijst er op dat de hersenen geen voorkeur meer hebben om 1 van de ogen selectief te gebruiken.