Ortopad Wit Junior Oogpleister

50 oogpleisters

Ortopad Wit Junior oogkompres voor orthoptische therapie

€ 20,36
overmorgen geleverd

Beschrijving

Ortopad Wit Medium oogkompres is een oogocclusiepleister voor orthoptische therapie. Het is vervaardigd van zacht katoenen vlies voor een hoog draagcomfort en het is luchtdoorlatend en huidvriendelijk. De pleisters hebben een anatomische vorm met inkepingen aan de neus zodat ze zich perfect kunnen aanpassen aan iedere gelaatsvorm. Een betrouwbare occlusie wordt gegarandeerd door de lichtdichte en dunne binnenlaag.

De witte pleisters zorden aangeraden bij een zeer gevoelige huid. Deze pleisters worden afgeleverd met 24 gekleurde stickers en 24 stickers die de kinderen zelf kunnen inkleuren. In de doos zitten 50 stuks. Junior: ongeveer 64 x 52 mm voor kinderen van 0 tot 2 jaar.

Ingrediënten

De pleister bestaat uit puur katoen met hypoallergene hot-melt-lijm als kleeflaag.

Eigenschappen

De pleister bestaat uit een soepel katoene vlies. Een maximum comfort wordt gegarandeerd door de zachte luchtdoorlatende oppervlakte zonder poriën. Het zacht kussen met lichtdichte laag garandeert bovendien een betrouwbare occlusie. De nieuwe ergonosche vorm met inkepingen aan de neus zorgt ervoor dat het zich perfect aanpast aan elke vorm van gelaat. De pleister is bijzonder geschikt voor alle gevoelige huidtypen en blijft betrouwbaar op zijn plaats met hypoallergene hot-melt-lijm.

Gebruik

Het goede oog afdekken met de pleister zodat de werking van het zwakke ook wordt gestimuleerd. Breng de pleister aan op een schone, droge huid met het oog gesloten en de gezichtspieren ontspannen. Verwijder eerst het beschermpapiertje en breng het kussentje daarna aan onder de wenkbrauw (smalle kant van het kussentje naar de neus gericht). Druk vervolgens het kussentje zachtjes aan zodat de kleeflaag van de pleister tegen de huid plakt.

Bij het verwijderen van de oogpleister moeten de randen traag losgetrokken worden in de richting van het midden van de pleister. Indien de pleister slechts een paar uur per dag wordt gedragen, kan het moeilijker zijn om de pleister te verwijderen dan wanneer hij langer tijd wordt gedragen. Dit komt doordat de kleeflaag geleidelijk loskomt. Indien de pleister na enkele uren weer verwijderd moet worden, is het aangeraden om de pleister eerst nat te maken met een vochtige doek en hem vervolgens horizontaal traag los te trekken van de huid.

Indien een bril moet gedragen worden, moet de plakker op de huid gekleefd worden en moet de bril hierboven gedragen worden.

Het is ook belangrijk om te weten dat de oogpleister een product voor eenmalig gebruik is. De pleister moet worden vervangen volgens het voorschrift van de oogarts.

Indicatie

De pleister dient om het zicht van een lui oog te verbeteren. Het afdekken van het goede oog is een efficiënte oplossing om een zwakker oog te oefenen zodat het beter gaat zien. Wanneer het wordt geplaatst op het goede oog, stimuleert het de werking van het zwakkere oog.

Waarschuwing

Indien scheelzien de oorzaak is van het zwakke oog, kan het zijn dat het vroeger rechtstaande oog ook soms gaat scheelzien (als het slechte oog beter gaat zien). Dit is een GOED teken. Dit wijst er op dat de hersenen geen voorkeur meer hebben om 1 van de ogen selectief te gebruiken.

Indien er een allergische reactie optreedt, moet u de pleister voorzichtig verwijderen.